Frezen Vloerverwarming

Normaal gesproken moeten de leidingen(buizen) van de tarditionele vloerverwarming op de vloer worden gelegd, wordt er een dikke laag beton overheen gesmeerd en ligt de vloer 5 tot 6 cm hoger. Erg onhandig in bestaande bouw omdat de deuren dan niet meer sluiten en plinten niet goed liggen. Om dit allemaal te voorkomen kan je de leidingen in de vloer laten frezen. Wanneer we vloerverwarming in frezen, komen de sleuven ca. 17mm diep te liggen. Hierdoor komt de slang vlak onder het vloeroppervlak te liggen, hetgeen een snelle opwarming van de vloer ten goede komt. Vooral in het voor- en najaar is dit een voordeel.

Wat is frezen

Het overgrote deel van de mensen laat vloerverwarming frezen. Het voordeel hiervan is dat deze werkwijze het mogelijk maakt om ook in bestaande bouw, waar reeds een dekvloer aanwezig is, zonder al teveel extra rompslomp, vloerverwarming aan te brengen doordat de leidingen in de vloer weggewerkt worden.
Wanneer we vloerverwarming frezen, komen de sleuven ca. 17mm diep te liggen. Deze sleuven zullen, afhankelijk van het type vloerverwarming dat u kiest, hart op hart 10, 15 of 20 cm van elkaar verwijderd zijn en aangelegd worden in een slakkenhuispatroon. Door deze manier van vloerverwarming frezen komen de aan- en de afvoerslang in een slakkenhuispatroon naast elkaar te liggen, waardoor de warmte gelijkmatig wordt verdeeld.

frezen-vloerverwarming

Voorwaarde voor vloerverwarming frezen

De aanwezigheid van een cementdekvloer of een anhydrietvloer is een wezenlijke voorwaarde voor het frezen van vloerverwarming. Het infrezen van vloerverwarming in een betonvloer is niet mogelijk.

Zoals we hierboven al vermeldden, komen de sleuven bij het vloerverwarming infrrezen ca. 17mm diep te liggen. Hierdoor komt de 14mm slang vlak onder het vloeroppervlak te liggen, hetgeen een snelle opwarming van de vloer ten goede komt. Vooral in het voor- en najaar is dit een voordeel.

De vloer kent geen werking doordat de zaagsleuven werken als dilatatievoegen. Als u wilt egaliseren kunt u dit beter doen voordat we de vloerverwarming frezen, dit bespaart egaline en u behoudt het voordeel van de dilatatievoegen. De vloer kan direct na installatie afgewerkt worden.

Overige voordelen van vloerverwarming frezen:

  • De vloer kan direct na installatie afgewerkt worden
  • Er is geen verhoging van de werkvloer
  • Het frezen gebeurt stofvrij. Het betonstof wordt in zakken opgevangen en zullen door ons afgesloten achtergelaten worden

Vraag een Offerte aan

Gebruik het formulier om eenvoudig een offerte bij ons aan te vragen. Op werkdagen krijgt u van ons z.s.m. een passend aanbod!

Onderhoud gastoestellen

De meeste ongelukken vinden nog altijd plaats in en rond het huis. Veiligheid verdient daarom extra onze aandacht. Zeker als het om gastoestellen gaat. Alleen bij regelmatig vakkundig onderhoud bent u verzekerd van veiligheid.

Maak een afspraak

Door het contact formulier in te vullen kunt u bij ons een afspraak maken, wij informeren u op werkdagen zo spoedig mogelijk over de mogelijkheden om een van onze showrooms te bezoeken.