Bitumineuze dakbedekking

Bitumineuze dakbedekking is duurzaam en gemakkelijk te verwerken. Daardoor is het materiaal ook geschikt voor complexe dakvormen. Vooral voor platte en licht hellende daken is bitumen vaak de ideale oplossing. In Nederland worden de meeste platte daken voorzien van bitumen dakbedekking. Bitumen is een aardolie product wat ontstaat als een residu nadat de benzine of diesel uit de aardolie gehaald is. Bitumen lijkt qua eigenschappen erg veel op teer, maar het is niet hetzelfde. Teer wordt namelijk verkregen uit hout of steenkool.

bitumineuze-dakrol

Waterkerend

In de prehistorie stond bitumen al bekend als waterkerend middel. Was bitumen ooit het residu van aardolie, tegenwoordig is het een speciaal geëngineerde grondstof. Bitumen is blijvend waterdicht. Het is een plastisch materiaal, waardoor het vervormbaar is bij hoge temperaturen, en het heeft een goed hechtend vermogen.

Bitumineuze dakbedekking wordt veelal gebruikt voor platte daken en licht hellende daken. Globaal zijn er twee soorten bitumineuze dakbedekkingen te onderscheiden namelijk:

  • APP gemodificeerd bitumen
  • SBS gemodificeerd bitumen

Het belangrijkste verschil tussen beide soorten dakbedekking is dat SBS elastischer is dan APP. Hierdoor is dit materiaal geschikter voor flexibele draken en sterke hechting. APP is daarentegen zeer goed bestand tegen UV-straling en hoge temperaturen.

bitumineuze-dakbedekking

De verschillen tussen SBS-en APP-gemodificeerde bitumen:

Eigenschap SBS APP
UV-bestendigheid ++ ++
Elasticitieit ++ +
Hechting ++ +
Vermoeiingsweerstand ++ +
Verwerkingspunt +- ++

Vraag een Offerte aan

Gebruik het formulier om eenvoudig een offerte bij ons aan te vragen. Op werkdagen krijgt u van ons z.s.m. een passend aanbod!

Onderhoud gastoestellen

De meeste ongelukken vinden nog altijd plaats in en rond het huis. Veiligheid verdient daarom extra onze aandacht. Zeker als het om gastoestellen gaat. Alleen bij regelmatig vakkundig onderhoud bent u verzekerd van veiligheid.

Maak een afspraak

Door het contact formulier in te vullen kunt u bij ons een afspraak maken, wij informeren u op werkdagen zo spoedig mogelijk over de mogelijkheden om een van onze showrooms te bezoeken.