Zinken dakbedekking

Zink wordt steeds meer gebruikt als dakbedekking. Vooral de uitstraling is een reden om voor zink kiezen. Om deze reden wordt het veel gebruikt bij architectonische hoogstandjes. De voordelen van zink is dat het erg lang meegaat en bij mogelijke schade eenvoudig te repareren is. Daarnaast is het flexibel en zeer eenvoudig te verwerken. Hierdoor is het ook geschikt om te gebruiken bij complexe daken met veel hoeken of ronde vormen.

003

Veel toepassingen

Voorbeelden van zinken daken zijn het schakeldak, het felsdak, het roevendak en het losangedak. Het Kurhaus in Scheveningen heeft een zinken dak, maar ook bij markante moderne architectonische projecten wordt dit materiaal uitbundig toegepast.

004

Stevig en goed te onderhouden

Zink wordt niet bros, het veroudert niet en het heeft geen milieubelastende beschermlagen nodig. Bovendien is zink gemakkelijk te repareren. De samenstelling van het huidige zink is sterk verbeterd. Voor dakbedekkingen, goten en gevelbekleding wordt het met titaan versterkt. Daardoor wordt zink veel steviger, is het in alle richtingen te verwerken en heeft een hoge levensduurverwachting.

Een goede bevestiging nodig

Om de levensduur van zink te verhogen, moet het voldoende ruimte krijgen om te kunnen uitzetten en krimpen. De bevestiging gebeurt zo veel mogelijk door middel van klangen en felsen. De zinkvlakken mogen niet te groot worden gemaakt door het aan elkaar solderen van platen en het zinkoppervlak moet op afschot (licht hellend) worden aangebracht. Wij hebben specialisten in ons team aan wie u het aanbrengen van een zinken dak met een gerust hart kunt toevertrouwen

Vraag een Offerte aan

Gebruik het formulier om eenvoudig een offerte bij ons aan te vragen. Op werkdagen krijgt u van ons z.s.m. een passend aanbod!

Onderhoud gastoestellen

De meeste ongelukken vinden nog altijd plaats in en rond het huis. Veiligheid verdient daarom extra onze aandacht. Zeker als het om gastoestellen gaat. Alleen bij regelmatig vakkundig onderhoud bent u verzekerd van veiligheid.

Maak een afspraak

Door het contact formulier in te vullen kunt u bij ons een afspraak maken, wij informeren u op werkdagen zo spoedig mogelijk over de mogelijkheden om een van onze showrooms te bezoeken.