Gashaarden en Kachels

Als u kiest voor een gashaard, kiest u wel voor de sfeer, maar niet voor het bewerkelijke van een houthaard. Het vlammenspel van de moderne gashaarden is nauwelijks meer van houtgestookte vlammen te onderscheiden. U heeft met een gashaard niet de geur en het geluid, maar wel de sfeer en de warmte van een houthaard. Even een uurtje voor de gezelligheid de haard aanzetten is in een handomdraai gebeurd. Daarnaast heeft een gashaard de prettige bijkomstigheid dat hij heel veilig is: even weglopen is geen probleem en de risico's van een nog smeulend vuur terwijl u al naar bed bent zijn ook niet aanwezig.

element4 freia

Installatie gashaard

Een gashaard werkt, zoals de naam al zegt, op gas. Naast een gasaansluiting heeft u voor een gashaard ook een dubbelwandig rookkanaal nodig, met een minimale binnenmaat van 15 centimeter. Door het binnenste kanaal worden de verbrandingsgassen afgevoerd, terwijl via de dubbele wand voldoende verse lucht wordt aangevoerd. Dit rookkanaal kan, net als het kanaal voor een houthaard, uitmonden in het dak, maar het kanaal mag ook via een gevelopening naar buiten voeren. Hierdoor bent u met een gashaard een heel stuk flexibeler wat de plaatsing betreft en een ingrijpende verbouwing is in de meeste gevallen dan ook niet nodig.

Veiligheid

Angst voor koolmonoxidevergiftiging is overbodig. Iedere gashaard is namelijk standaard voorzien van een thermische terugloopbeveiliging, ofwel T.T.B. Deze beveiliging zorgt ervoor dat de gastoevoer automatisch afgesloten wordt wanneer er te weinig lucht bij het vuurtje komt of wanneer de vlammen onverhoopt mochten doven. Heel veilig allemaal. Door de gashaard uit te rusten met een afstandsbediening neemt de luxe helemaal ongekende vormen aan.

wanders black-diamond-compact

Uw woonruimte voorzien van een moderne gashaard?
Bel 026 - 472 20 49 of gebruik ons contact formulier om een afspraak te maken in een van onze showrooms!

Wij leveren en onderhouden onder andere de volgende merken:

  • dru
  • have
  • element4
  • faber
  • wanders

Vraag een Offerte aan

Gebruik het formulier om eenvoudig een offerte bij ons aan te vragen. Op werkdagen krijgt u van ons z.s.m. een passend aanbod!

Onderhoud gastoestellen

De meeste ongelukken vinden nog altijd plaats in en rond het huis. Veiligheid verdient daarom extra onze aandacht. Zeker als het om gastoestellen gaat. Alleen bij regelmatig vakkundig onderhoud bent u verzekerd van veiligheid.

Maak een afspraak

Door het contact formulier in te vullen kunt u bij ons een afspraak maken, wij informeren u op werkdagen zo spoedig mogelijk over de mogelijkheden om een van onze showrooms te bezoeken.