Faber Gashaarden

faber.png

Faber neemt met een breed scala aan kwalitatief hoogstaande gashaarden en kachels in Europa een zeer prominente positie in. Gashaarden zijn er in vele soorten en uitvoeringen. Ze zijn perfect voor wie de sfeer en gezelligheid van een écht haardvuur zoekt, maar geen plaats heeft voor een schoorsteen of bijvoorbeeld niet met houtblokken wil sjouwen. De bijgeleverde afstandsbediening staat garant voor een gevoel van comfort en luxe.

Kwaliteit en garantie

Faber produceert haarden van een hoge kwaliteit die allen het CE keurmerk dragen. De Faber haarden worden verkocht in vele landen via zorgvuldig uitgezochte dealers en partners. Onze garantie voorwaarden zijn conform de eisen van de landen waarin onze dealers en partners opereren. Faber maakt onderdeel uit van de Ierse Glen Dimplex Group. Wereldwijd de grootste fabrikant van elektrische verwarming.

Natural Fires

De Natural Fires-range bestaat uit een gevarieerde collectie inbouw- en vrijstaande haarden. Op basis van een minimalistische vormgeving dragen ze bij aan een sfeervolle uitstraling van een eigentijds interieur. Strak ingebouwd met of zonder frame, of vrijstaand met de mogelijkheid er gezellig omheen te zitten. De inbouwhaarden koppelen eigentijds design tevens aan maximaal comfort. Denk maar aan de moderne afstandsbediening, waarmee in een handomdraai het vuurbeeld kan worden aangepast aan de sfeer die op dat moment gepast is.

Nostalgic Fires

De Nostalgische Fires-range is een zeer gevarieerde collectie van haarden met diverse schouwvariaties die prima passen in een klassiek interieur, maar ook zeker niet misstaan in een modernere inrichting. Faber kent verschillende schouwen in verschillende natuursteensoorten afhankelijk per haard. Natuursteen is een natuurproduct, kleuren, structuur en aders verschillen per schouw. Dat is wat natuursteen ook juist zo uniek maakt.

In de nieuwste serie gashaarden is de Step Burner verwerkt. Deze revolutionaire gasbrander laat altijd een mooi vlammenspel zien of er nu weinig of veel warmte gewenst is. Goed geïsoleerde woningen en vloerverwarming laten zich daardoor zowel in alle seizoenen prima combineren met de gashaarden van Faber. De door Faber ontwikkelde Step Burner is een gasbrander die op een unieke manier regelbaar is. Bij een volledig vermogen zijn de vlammen over de volle breedte te zien. Wanneer er minder warmte wordt gevraagd, concentreert het vuur ich in het midden van de brander. Nog een stapje terug worden deze vlammen kleiner, maar geven nog steeds het beeld van een sfeervol brandend haardvuur. De gashaard geeft dan echter niet veel warmte meer af, zodat zelfs in de zomer de temperatuur in de kamer op een aangenaam niveau kan blijven.

Open of gesloten systeem?

Let bij de keuze van een haard altijd op het type verbrandingssyteem. Dit hangt namelijk samen met uw woonsituatie en -wensen. Faber kent een gesloten (Multi-Vent) en een open systeem. Gesloten betekent dat het systeem volledig luchtdicht is ten opzichte van de (woon)kamer. Via een dubbelwandige pijp wordt de benodigde zuurstof via een natuurlijke trek van buiten aangevoerd en worden verbrandingsgassen ook zo weer afgevoerd. Hierdoor ervaart u geen zuurstofgebrek in de kamer en verdwijnen de afvoergassen direkt naar buiten. Dit systeem is geschikt voor plaatsing tegen bijna elke muur. Een traditionele schoorsteen is niet nodig. In tegenstelling tot het open systeem. Hier is de plaats van de haard wel afhankelijk van de plaats van de schoorsteen. Bij een open systeem wordt zuurstof aan de ruimte ontrokken. Een goede ventilatie is
hierbij noodzakelijk. In goed geïsoleerde woningen (nieuwbouw) kan een open systeem problemen opleveren. Het is daarom altijd raadzaam om uw dealer om advies op maat te vragen voor uw specifieke woonsituatie.

Waarom een boezem?

Een inbouwhaard in de muur ziet er prachtig uit. Wel heeft een haard ruimte nodig en moet het pijpmateriaal worden weggewerkt in een boezem. In de meeste gevallen zal dit betekenen dat de haard voor een gedeelte naar voren komt. Een boezem is dus een soort schoorsteenmantel, die met onbrandbare materialen eenvoudig op te bouwen is. Eenmaal ingebouwd kan de boezem al naar wens afgewerkt worden met hittebestendig materiaal zoals glasvezelbehang of speciaal stucwerk. Aan beide zijkanten van een boezem horen convectieroosters te worden geplaatst, die ervoor zorgen dat de temperatuur in de boezem niet te hoog oploopt.

Vraag een Offerte aan

Gebruik het formulier om eenvoudig een offerte bij ons aan te vragen. Op werkdagen krijgt u van ons z.s.m. een passend aanbod!

Onderhoud gastoestellen

De meeste ongelukken vinden nog altijd plaats in en rond het huis. Veiligheid verdient daarom extra onze aandacht. Zeker als het om gastoestellen gaat. Alleen bij regelmatig vakkundig onderhoud bent u verzekerd van veiligheid.

Maak een afspraak

Door het contact formulier in te vullen kunt u bij ons een afspraak maken, wij informeren u op werkdagen zo spoedig mogelijk over de mogelijkheden om een van onze showrooms te bezoeken.