Wanders Gashaarden

wanders.png

Met meer dan veertig jaar ervaring staat Wanders fires & stoves garant voor gebruiksvriendelijke haarden van de hoogste kwaliteit. Het gehele productieproces, van ontwerp tot montage, vindt plaats in eigen huis; alle Wanders producten worden samengesteld uit de beste materialen. Of u nu kiest voor klassiek of modern, Wanders fires & stoves biedt een keur aan mogelijkheden om uw woonkamer extra uitstraling te geven.

Het gas programma van Wanders fires & stoves bestaat uit open- en gesloten toestellen. U kunt genieten van de gezelligheid van een haardvuur, zonder dat u daarvoor een voorraad hout hoeft aan te leggen. De afstandsbediening die standaard wordt meegeleverd zorgt voor nog meer gebruikersgemak. Het realistische vlammenbeeld geeft u het idee dat u naar een echt haardvuur kijkt. Onze producten zijn allen door Gastec gekeurd en voorzien van het CE keurmerk. Een energiezuinige poedercoat installatie die tevens met volledig oplosmiddelvrije producten werkt zorgt er daarnaast voor dat tijdens de productie het milieu zo min mogelijk wordt belast.

Gesloten vs open systeem

Bij gastoestellen wordt een onderscheid gemaakt tussen toestellen met een open en een gesloten gasverbranding. Bij een open systeem trekt de gashaard de zuurstof, die nodig is voor de verbranding, uit de ruimte waar de haard gemonteerd is. Het is dan ook niet mogelijk dit soort toestellen te plaatsen in woningen die mechanisch geventileerd worden, of woningen met een warmte terug win systeem. Een open gaskachel is een schoorsteen gebonden kachel, d.w.z. dat er een schoorsteen aanwezig moet zijn die boven de nok van het huis uitmondt. Een gesloten gastoestel is vrijwel overal te plaatsen. Door het gebruik van concentrisch buismateriaal (simpelweg een buis binnenin een andere buis) vindt het aanzuigen van de verbrandingslucht en de afvoer van de verbrandingsgassen via één kanaal plaats. Dit kanaal kan ook horizontaal gemonteerd worden. Voor goed geïsoleerde woningen is een gesloten systeem de meest toegepaste techniek. Uw installateur kan u ter plaatse het beste voorlichten over de mogelijkheden in uw woning.

Afstandsbediening

Alle gashaarden van Wanders fires & stoves zijn voorzien van een afstandsbediening waarmee u vanuit uw luie stoel de vlamhoogte in kan stellen. Ook kunt u uw haard volledig programmeren en met de thermostaatfunctie zelfs automatisch laten reageren op veranderingen van de huiskamertemperatuur. Bij enkele producten is het daarnaast ook nog mogelijk de waakvlam aan en uit te schakelen.

Vraag een Offerte aan

Gebruik het formulier om eenvoudig een offerte bij ons aan te vragen. Op werkdagen krijgt u van ons z.s.m. een passend aanbod!

Onderhoud gastoestellen

De meeste ongelukken vinden nog altijd plaats in en rond het huis. Veiligheid verdient daarom extra onze aandacht. Zeker als het om gastoestellen gaat. Alleen bij regelmatig vakkundig onderhoud bent u verzekerd van veiligheid.

Maak een afspraak

Door het contact formulier in te vullen kunt u bij ons een afspraak maken, wij informeren u op werkdagen zo spoedig mogelijk over de mogelijkheden om een van onze showrooms te bezoeken.