Ihto Woningventilatie

itho-daalderop.png

Frisse lucht is van levensbelang. Overal waar mensen wonen, werken, winkelen, sporten of recreëren is frisse lucht essentieel. Met z'n allen ademen we CO2 (kooldioxide) en vocht uit. Die vervuilde lucht uit onze adem, maar ook die van huisdieren of meubels, moet continu worden vervangen door frisse lucht. Anders steken ziekmakende schimmels en huismijten snel de kop op. En dat is slecht voor onze gezondheid. Vooral mensen die gevoelig zijn voor CARA en allergieën, kunnen in vervuilde lucht eerder ziekteverschijnselen vertonen. Vervuilde lucht in huis is trouwens van veel meer bronnen afkomstig. Denk bijvoorbeeld aan vochtige lucht die vrijkomt bij het douchen of koken. Of aan planten die ook vocht afscheiden. En een vochtig huis is een prima voedingsbodem voor schimmel op de muren.

itho balansventilatie-met-warmteterugwinning-hru-eco-fan itho centrale-ventilatie-unit-cve-eco-fan

Ventileren en energie besparen in één

Goed ventileren is essentieel voor een gezond leefklimaat in huis. Maar hoe zit het met de energienota? Itho, expert in binnenklimaat, heeft de oplossingen. Goed ventileren en zuinig stoken zijn altijd de uitgangspunten van Itho apparaten en systemen voor ventilatie. Met een hoog comfortniveau en een laag energieverbruik als doel. Waardoor u comfortabel en gezond leeft, terwijl u de energienota in de hand kunt houden.

itho-rft-bedieningsschakelaar itho regelschakelaar-hrs-3

Ventilatie als onderdeel van een klimaatsysteem

Ventilatie is slechts één van de factoren die bijdragen aan een gezond en comfortabel binnenklimaat. Een klimaat waarin het zomer én winter plezierig toeven is. Dit alles in harmonie met onze leefomgeving en in combinatie met een laag energie-verbruik. Met een goed ventilatiesysteem alléén bent u er dus niet. Factoren als verwarming, koeling en energiebesparing spelen een minstens zo belangrijke rol. Er zijn inmiddels dan ook al complete ’klimaatsystemen’ ontwikkeld, waarin al die verschillende aspecten optimaal op elkaar zijn afgestemd en elkaar zelfs versterken. Een voorbeeld hiervan is de Itho Energiewoning, waarin een warmtepompsysteem gecombineerd met gebalanceerde of vraaggestuurde ventilatie en een hoog rendement afzuigkap een zeer energiezuinig systeem vormt.

Vraag een Offerte aan

Gebruik het formulier om eenvoudig een offerte bij ons aan te vragen. Op werkdagen krijgt u van ons z.s.m. een passend aanbod!

Onderhoud gastoestellen

De meeste ongelukken vinden nog altijd plaats in en rond het huis. Veiligheid verdient daarom extra onze aandacht. Zeker als het om gastoestellen gaat. Alleen bij regelmatig vakkundig onderhoud bent u verzekerd van veiligheid.

Maak een afspraak

Door het contact formulier in te vullen kunt u bij ons een afspraak maken, wij informeren u op werkdagen zo spoedig mogelijk over de mogelijkheden om een van onze showrooms te bezoeken.