Itho Dakventilatoren

itho-daalderop.png

Mede door de steeds hogere isolatiegraad in bestaande en nieuwe gebouwen is goede ventilatie een noodzaak. Dit mag echter niet leiden tot meer energieverbruik of ten koste gaan van het comfort in deze gebouwen. Bij de ontwikkeling van producten en systemen houdt Itho hier dan ook rekening mee. En het programma dakventilatoren is hier een goed voorbeeld van. Met haar programma dakventilatoren biedt Itho de ideale oplossing voor iedere situatie of het nu gaat om collectieve ven­ tilatie in de woningbouw of om ventilatie in de utiliteit.

Met haar programma dakventilatoren biedt Itho de ideale oplossing voor iedere situatie of het nu gaat om collectieve ventilatie in de woningbouw of om ventilatie in de utiliteit.

Woningbouw

Het principe van collectieve ventilatie in de woningbouw is eenvoudig. Via een collectief ventilatiekanaal wordt de ventilatielucht afgevoerd uit de keuken, douche en het toilet van de verschillende appartementen. Dit collectieve kanaal is aangesloten op een dakventilator die ervoor zorgt dat de ventilatielucht naar buiten toe wordt afgevoerd. Daarbij wordt ook de ventilatiecapaciteit centraal geregeld. Dit gebeurt op basis van bijvoorbeeld onderdruk in het collectieve afvoerkanaal.

Utiliteit
Met het programma dakventilatoren biedt Itho niet alleen oplossingen voor ventilatie in woningbouw, maar ook krachtige en energiezuinige ventilatoren voor de utiliteit.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • bedrijfshallen
  • winkels
  • kantoren
  • horecagelegenheden
  • schoolgebouwen
  • wachtruimtes (bijvoorbeeld bij huisarts of tandarts)
  • etc.

Een compact assortiment

Deze ideale oplossingen worden geboden met een compact assortiment. Het programma dakventilatoren van Itho bestaat namelijk uit slechts twee modellen, de CAS en de CAS 2.

CAS
Kenmerkend voor de dakventilatoren type CAS is het bolvormige model. Dit model is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen. Afhankelijk van de benodigde capaciteit kunt u bepalen welk type u precies nodig heeft.

CAS 2
De serie dakventilatoren CAS 2 is herkenbaar aan de platte vormgeving en lage bouwhoogte. Dit model is verkrijgbaar in een wisselstroom­/draaistroomuitvoering (de CAS 2) en een gelijkstroomuitvoering (de CAS ECO­fan 2).

itho-cas-dakventilator

De CAS: eenvoudige montage en minimaal onderhoud
De grote voordelen van het model CAS zijn de eenvoudige montage en het minimale onderhoud. Omdat Itho overgangsframes en geluiddempers levert, kunnen deze dakventilatoren in iedere situatie worden geplaatst. Daarnaast is minder onderhoud nodig door de toegepaste radiaalwaaier met achterovergebogen schoepen. Deze waaier is namelijk minder gevoelig voor vervuiling en hoeft bij normaal gebruik in woningen slechts één keer in de vier jaar te worden onderhouden. Hierdoor kan er veel geld worden bespaard op de exploitatiekosten.

De CaS 2: minimaal geluidsniveau en bouwhoogte, geschikt voor verschillende spanningen
Voor de CAS 2 gelden dezelfde voordelen als voor de CAS. Maar deze unieke ventilator heeft nog veel meer voordelen:

itho-cas-2-dakventilator

Geschikt voor verschillende spanningen Zo zijn de CAS 2 en de CAS ECO­fan 2 geschikt voor verschillende aansluitspan­ ningen. Deze units kunnen daardoor wor­ den aangesloten op zowel één fase 230V als twee fase 400V. Daarnaast is de wisselstroomuitvoering CAS 2 weer eenvoudig aan te sluiten als draaistroomuitvoering.

Het maakt dus niet uit welke voedingsspanning op het dak aanwezig is. Met name voor de vervangingsmarkt scheelt dit behoorlijk in de kosten. De voeding hoeft namelijk niet omgebouwd te worden. Hierdoor is het nu ook mogelijk om een 400V ventilator te vervangen door een gelijkstroomventilator zonder de voeding aan te passen.

Minimale bouwhoogte

Bij de ontwikkeling van de CAS 2 en CAS ECO ­fan 2 is in het bijzonder aandacht besteed aan de bouwhoogte van de unit. Zo zijn beide modellen slechts 25 cm hoog waardoor de unit al snel aan het zicht vanaf de straat is onttrokken. Zelfs als de ventilator dicht aan de dakrand moet worden geplaatst. Een welkome bijdrage dus aan het ontwerp van het gebouw.

Minimaal geluidsniveau

Het geluidsniveau van de CAS 2 is zeer laag. Dit komt ten goede aan het comfort van de gebruiker. Voor meer informatie over het geluidsniveau en andere technische gegevens, verwijzen wij u naar de technische documentatie.

itho-cas2-dakventilator

Extra voordeel met de CaS ECo-fan 2

Kiest u voor de CAS ECO­fan 2 (gelijkstroom) dan krijgt u nog meer waar voor uw geld. Naast de pluspunten die de CAS 2 (wisselstroom­/draaistroom) al biedt, biedt deze namelijk een aantal extra voordelen. Zo is de unit uitgevoerd met een gelijkstroommotor waardoor hij zeer energiezuinig is. Daarnaast is de CAS ECO­fan 2 eenvoudig in te regelen, voorzien van vrijgave contact en een optimale regeling voor de gebruiker. Elk type is verkrijgbaar met CO2­ of ORG­regeling. Bovendien is het gewicht van de CAS ECO­fan slechts 15 kg.

Eenvoudig in te regelen

Niet alleen is deze unit uitgevoerd met een energiezuinige gelijkstroommotor, de unit is ook zeer eenvoudig in te regelen. U kunt
hierbij kiezen. De unit kan worden inge­ regeld met een laptop. Wilt u liever niet sjouwen met die laptop, dan hoeft u alleen een schroevendraaier mee te nemen. De CAS ECO­fan 2 is namelijk ook gemakkelijk in te regelen door middel van potmeters. Aan u dus de keus!

Vrijgave en alarmering

De CAS ECO­fan 2 is standaard uitgevoerd met een potentiaal vrijgave contact. Hiermee kan de ventilator op afstand wor­den uitgeschakeld. Daarnaast is de CAS ECO­fan 2 ook standaard uitgevoerd met twee potentiaal vrije alarmcontacten. In normaal bedrijf zijn deze contacten gesloten. In een alarmsituatie zal één of beide contacten verbreken.

Vraag een Offerte aan

Gebruik het formulier om eenvoudig een offerte bij ons aan te vragen. Op werkdagen krijgt u van ons z.s.m. een passend aanbod!

Onderhoud gastoestellen

De meeste ongelukken vinden nog altijd plaats in en rond het huis. Veiligheid verdient daarom extra onze aandacht. Zeker als het om gastoestellen gaat. Alleen bij regelmatig vakkundig onderhoud bent u verzekerd van veiligheid.

Maak een afspraak

Door het contact formulier in te vullen kunt u bij ons een afspraak maken, wij informeren u op werkdagen zo spoedig mogelijk over de mogelijkheden om een van onze showrooms te bezoeken.