Itho School WTW

itho-daalderop.png

Goed ventileren is noodzakelijk voor een goede luchtkwaliteit in de klas. Te veel CO2 vermindert de schoolprestaties. Een raam openen? Dan gaat het tochten en loopt het energieverbruik op. Itho heeft een slimmere oplossing: de School WTW. Met dit decentrale CO2-gestuurde warmteterugwinsysteem creëert u automatisch een goed binnenklimaat. Het systeem ventileert alleen maar als dat nodig is. Dat is niet alleen effectief, maar ook heel energiezuinig. Net zoals u van Itho mag verwachten. Niet voor niets zijn we al bijna een eeuw lang toonaangevend in ventilatie-oplossingen. De vernieuwende technologie van Itho vindt u niet alleen terug in scholen, maar ook in bedrijven, in kantoren en thuis.

Elke dag een perfect leerklimaat met de School WTW

  • Automatische ventilatieregeling op basis van CO2-metingen
  • Laag in geluidsniveau: voldoet aan de gestelde geluidsnormen
  • Comfortabel: door plaatsing tegen het plafond geen tocht
  • Neemt heel weinig ruimte in
  • Hoog rendement: tot 92% van de warmte wordt bij luchtverversing teruggewonnen
  • Flexibel in installatie: voor elke situatie een oplossing
  • Plug and play: stekkerklaar gemonteerd en voorgeprogrammeerd
itho-school-wtw-02

Stelt u zich eens voor

een ventilatieregeling die automatisch begint te werken als het CO2-gehalte in de klas te hoog oploopt. Die regeling bestaat: de School WTW van Itho. Het is de eerste ventilatieregeling die zélf nadenkt. Slimme sensoren nemen de zorg voor het binnenklimaat in de klas van u over. Dat werkt wel zo effectief. U hoeft geen ramen meer open te zetten - als dat al werkt in moderne klaslokalen die steeds beter worden geïsoleerd. Met de School WTW van Itho is het gedaan met te hoge concentraties CO2 in de lucht. En dus met allerlei klachten zoals sufheid, hoofdpijn, het verergeren van astmatische klachten en een hoger ziekteverzuim. Resultaat: gezondheidsklachten nemen af, prestaties nemen toe!

Laag in geluidsniveau

In de klas moet het stil zijn. Een ventilatieregeling die duidelijk hoorbaar aan het werk is, kan de concentratie verstoren. Met de School WTW van Itho heeft u de zekerheid dat de ventilatieregeling geen stoorzender in de klas is. In stilte gaat de unit aan de slag. Het geluidsniveau is laag. Pakt u de geluidsnormen er maar bij: het niveau valt er met 35 dB(A) ruim binnen! Itho is niet alleen stil in de klas, maar ook de stilste in zijn klasse.

itho-school-wtw-01

Comfortabel

Frisse lucht is noodzakelijk. Maar comfort ook. Daarom heeft Itho de School WTW ontwikkeld met een paar unieke pluspunten. De plaatsing tegen het plafond rekent af met vervelende tochtstromen in de klas. De verse lucht wordt namelijk direct lángs het plafond geblazen, volgens uitgekiende inblaaspatronen. Tocht is er niet meer bij, door het ‘Coanda-effect’: ingeblazen lucht blijft als het ware tegen het plafond plakken, zodat een goede verdeling van de lucht gewaarborgd is. De lucht wordt daarbij op een constante (instelbare) temperatuur gebracht.
Bovendien verhoogt de School WTW het comfort in de klas nog meer dankzij de intelligente zomernachtkoeling. Na een warme dag beginnen uw leerlingen de volgende dag weer fris.

Neemt heel weinig ruimte in

De Itho School WTW is een onopvallende verschijning in de klas. Geen in het oog springende kasten die maar onnodig vloeroppervlakte gebruiken, maar een systeem dat genoegen neemt met een bescheiden plekje aan het plafond.

Hoog rendement

De afkorting WTW in de naam staat voor warmteterugwinning. Zo is het systeem voorzien van een tegenstroomregelaar. De warmte van de afgezogen lucht gaat niet verloren, maar wordt hergebruikt: om de verse lucht op temperatuur te brengen. Mét die warmteterugwinning kan het rendement oplopen tot wel 92%. Ook de slimme CO2-sensor draagt bij aan een energiezuinig verbruik en een gezond binnenklimaat. De regeling gaat alleen aan als het nodig is. Ook de toegepaste gelijkstroommotoren zijn energiezuinig. Het zijn de meest energiezuinige motoren die er in de markt te vinden zijn. Bovendien dragen gelijkstroommotoren bij aan het minimale geluidsniveau. Ook de materialen die Itho toepast, zijn geselecteerd met het oog op het milieu. Dus met een gegarandeerde lange levensduur. En de mogelijkheid tot recyclen daarna.

Stekkerklaar gemonteerd en voorgeprogrammeerd

De Itho School WTW is ook vriendelijk voor uw installateur. Het systeem wordt in de fabriek stekkerklaar gemonteerd en voorgeprogrammeerd. Het installatiegemak is daardoor sterk vergroot: de uiteindelijke montage is heel eenvoudig. Ook ná de installatie zult u uw installateur weinig meer zien. Het systeem is heel onderhoudsvriendelijk. Meerdere sensoren zijn verantwoordelijk voor het controleren en optimaal regelen van het systeem.

Flexibel in installatie

Geen twee klaslokalen zijn gelijk. Daarom moet een ventilatieoplossing gemakkelijk te integreren zijn in het lokaal. Met de Itho School WTW kan dat. Het systeem kan in elke groepsruimte worden geplaatst. Ongeacht de grootte. Ongeacht het aantal mensen in de ruimte. Ongeacht of het gaat om bestaande bouw of om nieuwbouw.

itho-vergader-wtw-01

De Itho School WTW is niet alleen ideaal voor scholen. Het systeem is geschikt voor álle ruimtes waarin mensen gezamenlijk CO2 uitademen: kantoorruimtes, vergaderruimtes, kantines, kinderdagverblijven, aula’s, restaurants, verenigingsgebouwen.

Vraag een Offerte aan

Gebruik het formulier om eenvoudig een offerte bij ons aan te vragen. Op werkdagen krijgt u van ons z.s.m. een passend aanbod!

Onderhoud gastoestellen

De meeste ongelukken vinden nog altijd plaats in en rond het huis. Veiligheid verdient daarom extra onze aandacht. Zeker als het om gastoestellen gaat. Alleen bij regelmatig vakkundig onderhoud bent u verzekerd van veiligheid.

Maak een afspraak

Door het contact formulier in te vullen kunt u bij ons een afspraak maken, wij informeren u op werkdagen zo spoedig mogelijk over de mogelijkheden om een van onze showrooms te bezoeken.