Itho Daalderop Cubes

itho-daalderop.png

Vandaag de dag zijn energie besparen en installatietechniek bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bovendien is er door de warme zomers en de steeds betergeïsoleerde woningen meer behoefte ontstaan aan koeling. Daalderop speelt hierop in met de nieuwe Basic Cube & HP Cool Cube. Twee toestellen - een HR107-ketel en een warmtepomp - die gezamenlijk een hybride lucht/water warmtepompsyst eem vormen, dat op een energiezuinige wijze een woning kan verwarmen én koelen.

daalderop hp-cool-cube

Energiezuinig verwarmen en koelen

Een lucht/water-warmtepomp is een apparaat waarmee warmte uit omgevingslucht wordt omgezet in warmte voor de verwarming van een woning. In de zomer kan dit proces worden ‘omgekeerd’, zodat de warmtepomp warmte uit de woning ontrekt, en daarmee wordt de woning dus gekoeld. Dit wordt ‘topkoeling’ genoemd, wat wil zeggen dat de temperatuur in de woning tot 5 graden gekoeld kan worden ten opzichte van de buitentemperatuur.

Werking

Het totale systeem bestaat uit de HP Cool Cube en de Basic Cube. De HP Cool Cube - het warmtepompdeel – ontrekt en transporteert warmte uit omgevingslucht naar de woning of in geval van koeling andersom. De omgevingslucht is hoofdzakelijk af komstig van buiten; voor een kleiner deel wordt ventilatielucht uit de woning gebruikt . De Basic Cube is een HR-ketel, die in dit systeem twee functies heeft: bereiding van warm tapwater (CWklasse 4) en bij een hogeverwarmingsvraag kan de Basic Cube ‘bijverwarmen of overnemen’, bijvoorbeeld als het een paar graden vriest . Zo is er altijd voldoende warmte.

warm-in-winter koel-in-zomer

Eenvoud en installatiegemak

Bij het ontwerp van de Cubes is veel aandacht besteed aan gemak voor de installateur. De verschillende producten zijn eenvoudig aan elkaar te koppelen en te bedienen via één centrale regel unit. Dure en esthetisch onwenselijke maatregelen, zoals grondboringen of collectoren, zijn bij de Basic Cube en HP Cool Cube overbodig. Bovendien is de HP Cool Cube zowel links als rechts van de Basic Cube te installeren, zo kan er gekozen worden voor de meest optimale plaatsing van de luchtkanalen. Om zeker te zijn van goede systeeminstellingen, biedt Daalderop de installateur tevens een bestekscontrole en ‘in-bedrijf-stellingsservice’ aan.

Meer rendement, minder energiekosten

Nieuwbouwwoningen moet en sinds 1 januari 2006 voldoen aan een EPC-norm van 0,8 en per 1 januari 2011 zelfs aan een norm van 0,6. De Basic Cube en HP Cool Cube leveren gezamenlijk 40% meer rendement dan een standaard HR107-ketel en een bijdrage in de EPC-reductie van 0,3.

Een jaar heeft circa 200 stookdagen. Om een woning te verwarmen is doorgaans alleen de warmtepomp aan het werk en wordt er nauwelijks gas verbruikt . Hierdoor bespaart men in een standaard woning tot ca. 50% op het gasverbruik. Daarentegen verbruikt dit systeem wel wat meer elektriciteit. Echter, de totale energierekening is in alle gevallen lager dan zou zijn bereikt met een gewone cv-ketel .

Optimaal comfort

Energie besparen hoeft niet ten koste te gaan van het comfort. Integendeel, de Basic Cube en HP Cool Cube bieden maximaal rendement en optimaal comfort. Dit wordt het beste benut door het lucht/water warmtepompsysteem te combineren met vloerverwarming of convectie-radiatoren.

Download Brochure(pdf, 1.3 MB)

Vraag een Offerte aan

Gebruik het formulier om eenvoudig een offerte bij ons aan te vragen. Op werkdagen krijgt u van ons z.s.m. een passend aanbod!

Onderhoud gastoestellen

De meeste ongelukken vinden nog altijd plaats in en rond het huis. Veiligheid verdient daarom extra onze aandacht. Zeker als het om gastoestellen gaat. Alleen bij regelmatig vakkundig onderhoud bent u verzekerd van veiligheid.

Maak een afspraak

Door het contact formulier in te vullen kunt u bij ons een afspraak maken, wij informeren u op werkdagen zo spoedig mogelijk over de mogelijkheden om een van onze showrooms te bezoeken.