Zonne-energie

Waar de zon schijnt is leven. Waar de zon schijnt is warmte. De zonnewarmte is helemaal gratis! Dus waarom zouden wij daar geen gebruik van maken? De zon is de meest duurzame energiebron. In Nederland levert de zon meer dan vijftig keer zo veel energie als we jaarlijks aan elektriciteit, gas en benzine gebruiken.

centrosolar panel

U kunt zelf uw eigen duurzame energie opwekken. Een mooi vooruitzicht, vooral als u weet dat de elektriciteitsprijs de afgelopen tien jaar ongeveer is verdubbeld. Als u in de toekomst voor een groot deel in uw eigen energie wilt voorzien, heeft Installatieservice Kunst dé oplossing.

zonne-enegie-particulier

Besparing

Met de laatste ontwikkelingen op het gebied van zonne-energie kunnen we echt besparen en het is ook nog eens milieuvriendelijk. De zon levert op een schuin dakvlak, gericht op het zuiden, jaarlijks vijfhonderd keer zoveel energie als nodig is voor een warme douche.

Met zonnepanelen kunt u op verschillende plaatsen in huis gelijktijdig gebruikmaken van ruime voorraad warm water etc. Het is zelfs mogelijk om combinatie van gas- en zonne-energie in een CV-ketel en boiler te maken voor een zo hoog mogelijk comfort, een besparing van energie en ontlasting van het milieu. Dat wil toch iedereen?

 

Voor welke situatie?

 • Bestaande woningen, bijvoorbeeld als aanvulling op een aanwezige cv-ketel.
 • Nieuwbouwwoningen, bijvoorbeeld in combinatie met een combiketel met een lage tapklasse.
 • Bij plannen voor een nieuwe, luxe badkamer met massage- douche of bubbelbad.
 • Bij wijziging in de gezins- situatie en daardoor een gewijzigde behoefte aan warm tapwater.
 • In huishoudens waar op meerdere punten tegelijk warmwater wordt getapt.
 • In huurwoningen waar bewoners hun eigen sanitair kunnen kiezen.
 • Bij kleinere bedrijven, zoals kapperszaken en schoonheidsspecialisten.

Zonne-boilers

zonne-enegie-bedrijven

Een zonne-boiler is prima te combineren met de meeste andere, bestaande cv-doorstroomtoestellen. Het is een voorverwarmer die geschikt is voor toepassing in combinatie met een naverwarmer zoals een cv-ketel. comfortabel onder de norm De EPN (Energie Prestatie Norm), dit is een norm voor de energiezuinigheid van een woning en geeft aan hoe efficiënt de energie in een woning wordt gebruikt. Deze EPN wordt uitgedrukt in een EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt). Met zonne-boiler is een ongeëvenaarde reductie van 0,12 mogelijk, en dit tegen een relatief lage meerinvestering. Daarmee is de installatie van dit zonne-boilersysteem verreweg de goedkoopste manier om de EPC te reduceren!

Wij leveren en onderhouden onder andere de volgende merken:

 •  
 • itho daalderop
 • nefit
 • centrosolar
 •  

Vraag een Offerte aan

Gebruik het formulier om eenvoudig een offerte bij ons aan te vragen. Op werkdagen krijgt u van ons z.s.m. een passend aanbod!

Onderhoud gastoestellen

De meeste ongelukken vinden nog altijd plaats in en rond het huis. Veiligheid verdient daarom extra onze aandacht. Zeker als het om gastoestellen gaat. Alleen bij regelmatig vakkundig onderhoud bent u verzekerd van veiligheid.

Maak een afspraak

Door het contact formulier in te vullen kunt u bij ons een afspraak maken, wij informeren u op werkdagen zo spoedig mogelijk over de mogelijkheden om een van onze showrooms te bezoeken.