Nefit SolarLine-systeem

nefit.png

Het Nefit SolarLine-systeem is dé verwarmings- en warmwater voorziening waar mee optimaal wordt geprofiteerd van zonne-energie. Duurzaam, EPC-verlagend en comfortabel. Geschikt voor nieuwbouw, bestaande bouw en utiliteit. En bovendien zeer eenvoudig te monteren en uit te breiden. De collectoren zorgen voor verwarming van al het benodigde (tap)water. De bijbehorende boiler is nagenoeg overal te plaatsen. En is de door de zon geleverde energie - bijvoorbeeld tijdens grijze winterdagen - even niet toereikend? Dan springt de Nefit HR-ketel moeiteloos bij.

nefit solarline-producten

Permanent gevuld

Het Nefit SolarLine-systeem is een permanent gevuld systeem. Een lichte pomp voldoet, want naast leidingweerstand hoeft er geen hoogte overwonnen te worden. Ook terugmoduleren is niet nodig. Het resultaat: een laag stroomverbruik.

nefit solarline_opstelling

Unieke plaatsingsmogelijkheden

Bij het plaatsen van de boiler is sprake van ongekend veel installatievrijheid. Zelfs het plaatsen van de boiler boven de collectoren is mogelijk. Boiler en collectoren kunnen bovendien ver van elkaar geïnstalleerd worden, tot een hoogteverschil van maar liefst vijf etages.

Hoog rendement

Al bij geringe lichtinval en ook bij vrieskou nemen de collectoren warmte op. De glasplaat laat maar liefst 92% van het zonlicht door. De koperen absorber is voorzien van een speciale selectieve laag die licht optimaal omzet in warmte. Het gebruik van minerale wol in combinatie met een vochtwerende laag achter de absorber en een unieke koudebrugvrije constructie voorkomt warmteverlies.

solarline werking

Eenvoudig uit te breiden systeem

Dankzij de handige clipverbindingen en standaard-frames kunnen de collectoren zonder gereedschap geïnstalleerd worden. Daarmee is het Nefit SolarLine-systeem eenvoudig uit te breiden tot een groter vermogen dat exact aansluit op de warmtevraag van elk project. Het Nefit SolarLine-systeem biedt daarom óók volop mogelijkheden om flexibel in te spelen op unieke situaties. Collectoren kunnen in diverse combinatie-opstellingen worden geplaatst. Per pompunit kunnen tot en met 50 collectoren gekoppeld worden. Samen met de opdak- of indakopstellingen en de mogelijkheid om het aantal opstellingen uit te breiden, levert dat ongekend veel opstellingsvarianten op. 

Vraag een Offerte aan

Gebruik het formulier om eenvoudig een offerte bij ons aan te vragen. Op werkdagen krijgt u van ons z.s.m. een passend aanbod!

Onderhoud gastoestellen

De meeste ongelukken vinden nog altijd plaats in en rond het huis. Veiligheid verdient daarom extra onze aandacht. Zeker als het om gastoestellen gaat. Alleen bij regelmatig vakkundig onderhoud bent u verzekerd van veiligheid.

Maak een afspraak

Door het contact formulier in te vullen kunt u bij ons een afspraak maken, wij informeren u op werkdagen zo spoedig mogelijk over de mogelijkheden om een van onze showrooms te bezoeken.